У замороженій обліписі вітаміни зберігаються довго. Тому можна ягоди використовувати як засіб для профілактики гіповітамінозу. Крім того, вони містять речовини, які перешкоджають утворенню тромбів у судинах, розвитку атеросклерозу, знижують рівень холестерину в крові та зменшують частоту нападів стенокардії.
В імбирі містяться вітаміни А, В1, В2, С, а також залізо, цинк, фосфор, кальцій і калій. Завдяки ефірним оліям він дає відсіч небезпечним бактеріям. Обліпиховий чай з імбіром – чудовий тандем, який допоможе значно зміцнити імунітет. 100 г ягід обліпихи перетріть на пюре блендером. Шматочок імбиру почистіть, натріть на тертушці або також подрібніть у блендері. Змішайте 2 столові ложки подрібненого імбиру з розтертою обліпихою, додайте дві зірочки бадьяну й паличку кориці, залийте 0,5 л окропу та настоюйте 5–7 хв.
Перед вживанням додайте за смаком мед. Пийте чай уранці.