Такі ароматні сирні пампушки стануть апетитним доповненням до борщу. До того ж випікаються вони швидко і довго залишаються м’якими.
Тісто:
* 300 г кисломолочного сиру
* 2 маленьких яйця
* 1 столова ложка цукру
* 250–270 г борошна
* 4 столові ложки олії
* чайна ложка (без гірки) гашеної соди
* 0,5 чайної ложки солі
* жовток і столова ложка молока (для змащування)
Часникова заправка:
* 3–4 зубчики часнику
* пів пучка кропу
* 50 мл олії
* чверть чайної ложки солі
У миску вбити яйця, всипати цукор і сіль, добре перемішати. Влити олію. Викласти пропущений через м’ясорубку сир і ретельно розмішати до однорідної маси. Додати гашену соком лимона або оцтом соду (можна замінити 2 чайними ложками розпушувача). Частинами всипати борошно, вимісити — тісто має вийти м’яким і ніжним. Розділити тісто на 16 частин. Кожен шматочок підкочати на кульку. Деко вистелити пергаментом або змастити олією. Викласти пампушки на деякій відстані, тому що в духовці вони виростуть приблизно в півтори-два рази. Змастити верх жовтком, розмішаним з молоком. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 25–30 хв.
Для заправки тонкі гілочки кропу дрібно нарізати. Часник пропустити через часникочавилку. З’єднати зелень і часник з олією та сіллю, розтерти. Ще гарячими пампушки змастити часниковою сумішшю.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.