Незважаючи на те, що цей вівсяно-сирний пиріг з яблуками не містить цукру, він не виходить прісним. Смаку додають спеції — цедра апельсина й кориця, а яблука віддадуть солодкість.
- 150 г вівсяних пластівців «Геркулес»
- 200 г кисломолочного сиру (будь-якої жирності)
- 100 г сметани
- 2 яйця
- третина чайної ложки соди (і сік лимона для гасіння)
- 2 великі яблука
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки меленої кориці
- цедра невеликого апельсина
Сир розім’яти виделкою. Додати яйця. Посолити, додати ванілін, корицю й терту цедру, перемішати. Усипати вівсяні пластівці, добре перемішати. Відставити на 30 хв., щоб пластівці набрякли. Наприкінці додати гашену соду й перемішати.
Для начинки 1 яблуко нарізати невеликими кубиками, додати в тісто, перемішати. Тісто виходить дуже густе — так і має бути. Форму вистелити пергаментом або змастити олією. Викласти тісто, утрамбувати. Зверху викласти нарізане часточками друге яблуко. Щоб пиріг не був занадто сухим, змастити верх із яблуками сметаною.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 30 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.