Кабачки — універсальний овоч. Вони можуть бути і закускою, і основною стравою, і гарніром, але при цьому з них виходять чудові десерти, наприклад, ніжні, пишні оладки. Кабачок сам по собі має нейтральний смак, тому тут він служить основою, що робить оладки менш калорійними. Доповнення яблук додає аромату, а сметани — ніжність. Якщо берете молоді кабачки, то скоринку можна не зрізати. У зрілих обов’язково видалити скоринку і насіння.
* Молодий кабачок (приблизно 400 г)
* 2 великі яблука
* 1 яйце
* 5–7 столових ложок борошна (без верху)
* столова ложка (з верхом) сметани
* 1,5 столові ложки цукру
* 0,5 чайної ложки соди
* столова ложка соку лимона
* 0,5 чайної ложки солі
* олія (для смаження)
Кабачок натерти на середній тертушці, дуже добре віджати сік. Сюди ж натерти, але вже на крупній тертушці, яблука разом зі скоринкою. Яблучно-кабачкову суміш перемішати, додати яйце і сметану, знову перемішати. Потім поступово всипати борошно, перемішати тісто. Насипати цукор, додати соду, погашену соком лимона (але можна і чайною ложкою оцту), і сіль. Все добре перемішати. Сковороду з олією добре розігріти. Викладати оладки столовою ложкою. Смажити з обох боків на середньому вогні до рум’яності (приблизно по 3–4 хв.).
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.