Цей ситний салат за простим рецептом сподобається всім любителям синеньких. Смажені шматочки баклажанів з соковитими помідорами і яйцями — ідеальне поєднання для швидкого і ситного перекусу. Пропорції в цьому салаті не особливо важливі. Ви можете додати чогось більше, а чогось менше — головне, щоб подобалося саме вам. Шматочки баклажанів в цьому салаті нагадують варене м’ясо або гриби, а в цілому страва виходить дуже ніжною.
* 2 середні баклажани
* середня цибулина
* 3 зубчики часнику
* 2 середні помідори
* 3 круто зварені яйця
* півпучки петрушки
* олія (для смаження)
* сіль, чорний мелений перець (за смаком)
* майонез (за смаком)
Баклажани (без шкірки) нарізати середніми кубиками. Перекласти в миску, злегка посолити, перемішати. Залишити на 10 хв., щоб пустили сік і відійшла гіркота. Цибулю нарізати тонкими чвертькільцями. Обсмажити на олії до м’якості. Викласти до цибулі баклажани (сік, що утворився, злити). Смажити їх до м’якості. В кінці додати часник і просмажити ще 2 хв. Дати охолонути. Перекласти на паперовий рушник, щоб позбутися жиру. Яйця і помідори нарізати середніми кубиками. Петрушку крупно нарізати. Всі підготовлені інгредієнти змішати. Посолити (не багато, баклажани вже солоні), поперчити. Засмачити майонезом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.