Дуже смачний м’який хліб яскравого помаранчевого кольору із пористим м’якушем. Головне — вибрати гарбуз з оранжевою м’якоттю та приємним смаком і подрібнити її на пюре. На основі цього тіста можна зробити смачні булочки. Просто додайте 3 столові ложки цукру і 100 г родзинок.
- 150 г гарбузового пюре
- 390 г борошна
- 120 мл води
- 1 яйце
- 3 столові ложки олії
- столова ложка цукру
- чайна ложка солі
- 9 г свіжих дріжджів
Дріжджі та цукор розвести у теплій воді, всипати 100 г борошна. Поставити в тепло до утворення пінної шапочки на 15–20 хв. Додати яйце, гарбузове пюре, подрібнене на найдрібнішій тертушці (зайву рідину віджати), сіль і олію. Всипати борошно, що залишилося, замісити тісто. Вимішувати потрібно доволі інтенсивно до гладкості й однорідності — приблизно хвилин 10. Тісто виходить дуже м’яким і трохи липне до рук. Миску злегка змастити олією, округлити тісто, викласти в миску, накрити серветкою і поставити в тепло на розстоювання на годину. Тісто виходить дуже ніжним, тому випікати його краще у круглій або прямокутній формі. На деку воно трохи розповзається, і хліб вийде не таким високим. Змастити форму олією, викласти тісто, залишити на 1 год. в теплі. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.