З настанням холодів традиційно починається сезон застуд. Тож час подбати про зміцнення імунітету. Підвищити його допоможуть доступні кожному та корисні, на відміну від багатьох лікарських засобів, продукти.
Про лікувальні та профілактичні властивості меду, ягід та цитрусових знають, напевно, всі. Окрім них, у боротьбі з вірусами допоможуть гіркий перець, картопля, ромашковий чай, ківі, гранат і… вівсянка.
Так, речовина, яка робить перець пекучим, здатна вбивати патогенні мікроби, що розмножуються у ротовій порожнині.
Картоплю під час застуди використовують як гірчичники. Для цього її треба відварити, розім’яти, замотати у марлеву торбинку та прикласти до грудей. Вдихання парів вареної картоплі допоможе при нежитю.
У ромашці ж є речовина, яка пригнічує бактерії та захищає нашу слизову оболонку та здорові клітини при боротьбі з вірусами. А імунітет слизової, як відомо, найголовніший захисник від усіх хвороб.
Смачне й екзотичне ківі має ще й імуностимулюючу та загальнозміцнювальну дію, а гранат — жарознижувальну й болезаспокійливу. Гранатовий сік помічник при застудних захворюваннях, також він здатний знімати запалення при ангіні.
Вівсяну кашу, зазвичай, застосовують для очищення організму, як маску для обличчя. Окрім того, велика кількість цієї крупи містить натуральні антиоксиданти, які підвищують опірність організму до інфекцій.